skip to Main Content

Beeldkwaliteitsplan

Stad Roeselare biedt een beeldkwaliteitsplan aan voor het Roobaertpark. Dat plan bepaalt de ‘look & feel’ van de verkaveling. Alle wijken binnen de verkaveling vormen zo één mooi geheel.

Aanvullend op de bouwvoorschriften omvat het plan de vormtypes van de huizen, de kleuren en materialen voor gevel, buitenschrijnwerk, dakbekleding en carports.

Dakvormen

Het beeldkwaliteitsplan bepaalt vier verschillende vormtypes. Deze betekenen geen beperking in ontwerpvrijheid, maar creëren een kwalitatieve totaalbeleving waarin architectuur, vormgeving en omgeving elkaar versterken. Contacteer onze bouwadviseur voor meer info.

Dakvorm 1

2 bouwlagen met plat dak

Dakvorm 2

2 bouwlagen met hellend dak

Dakvorm 3

1,5 bouwlagen met hellend dak

Mix

Keuze uit type 1-2-3

Kleur / Materiaal

Er worden kleuren en materiaal gekozen die een geheel van rust uitstralen. Schreeuwerig materiaal- en kleurgebruik worden geweerd. Er is een gevarieerd kleurenpallet, van tonen wit – grijs – beige tot bruin – donker – grijs. Lichte en donkere kleuren kunnen gecombineerd worden, alsook genuanceerde varianten. De materialen bestaan uit gevelstenen, crepi, pannen in lei-grijs, donker getint buitenschrijnwerk en bekledingen. Accenten zijn mogelijk met bekledingen en/of hout. Hieronder vindt u alvast wat inspiratie!

Gevelmaterialen

De gevel bestaat uit gevelstenen of crepie in volgende kleurpaletten:

  • wit – beige – grijs
  • beige – bruin – grijs
  • bruin – donker – grijs
Wit-beige-grijs
Wit-beige-grijs
wit-beige-grijs
Beige-bruin-grijs
beige-bruin-grijs
Bruin-donker-grijs
bruin-donker-grijs
Wit-beige-grijsBeige-bruin-grijsBruin-donker-grijs
Buitenschrijnwerk

Alle woningen worden uitgevoerd met hetzelfde donker getinte buitenschrijnwerk. Accenten zijn mogelijk, met bekledingen in hout of alu.

Dakpannen / leien

Alle hellende daken worden uitgevoerd met een dakbedekking in lei-grijze kleur. Binnen deze kleurbepaling kan het type dakbedekking variëren (leien – pannen).

Geïnspireerd om te wonen in het Roobaertpark?

Wacht niet langer en contacteer ons vandaag nog voor een afspraak met één van onze bouwadviseurs!

Back To Top